lauantai 6. elokuuta 2016

Ystävän vierailu ja hirveä kirja

Ruusuja, siankärsämöitä, mesiangervon siemenkotia ja kuunliljan lehtiä. 

Eilen, suureksi ilokseni, vieraakseni saapui ystäväni E.  Hän oli itse sitonut minulle kukkakimpun ja leiponut herkullista siemennäkkileipää, johon ihastuin oitis!  Lisäksi hän toi kasan luettavaa näillä saatesanoilla: "Tuo yksi oli niin hirveä, että mä haluan kuulla sunkin mielipiteen siitä!"  Luotan hänen sanaansa, onhan hän lukenut rakkausromaaneja enemmän kuin viisi banaanilaatikollista.  Ja kun hänestä joku tarina on ärsyttävyydessään ylitse muiden, onhan minunkin se ilman muuta koettava.



Nimi: Lupausten jälkeen
Kirjailija: Michelle Reid
Ilmestynyt: 2016
Sarja: Harlequin Romantiikka
Alkuteos: After Their Vows (2011)
Sivumäärä: 148
Arvio:   
Pari: Angie de Calvhos (mallitoimiston vastaanottovirkailija) & Roque de Calvhos (liikemies)
Tapahtumapaikka: Lontoo, Iso-Britannia ja Portugali


Roque ja Angie eivät olleet ehtineet olla pitkäänkään naimisissa, kun Angie näki toisen naisen Roquen syleilyssä, ja juorulehdet kertoivat asiasta lisää enemmän, kuin Angie kesti tietää.  Hän ei kuunnellut miehen selityksiä, vaan karkasi tämän luota.  Nyt Angien hulttioveli on jäänyt kiinni Roquen rahojen tuhlailusta Angien luottokortilla.  Angien on pakko tavata Roque vuoden tauon jälkeen estääkseen miestä passittamasta hulttioveljeä vankilaan.  Vaikka Angie vihaa Roque'a, hän on vastustuskyvytön miehen järisyttävän vetovoiman edessä.  Saako Angie itsensä kuriin? Miksi Roque haluaa Angien takaisin?


Roque on keskustelukyvytön sovinistityranni, Angie puolestaan täysin viettiensä vietävissä oleva hermoraunio.  Yhdellä hetkellä hän raivoaa pää punaisena, toisena tärisee kyyneleitään pidätellen. Vaikka hän ei haluaisikaan, hän on välittömästi sulaa vahaa kun Roque vain hönkäiseekään häneen päin.  Sitten hän jälkeenpäin kieriskelee itseinhossa, kun on antanut Roquen vietellä itsentä.  Lopulta Roque yllätten saakin järkeä päähänsä, sovinto syntyy ja hulttiovelikin saadaan kaidalle tielle.


Olihan tämä aikamoista kukkua, eli Anita Hirvosen laulua siteeratakseni: "De va kukku de". Tähtiparin edesottamukset olisivat varmasti pöyristyttäneet enemmänkin, jos en olisi saanut ennakkovaroitusta.  Nyt olisin ollut suorastaan pettynyt mukavaan pariskuntaan ja nokkelaan juoneen, kun oli kerran kammottavaa luvattu!

Hei Roque, kalsarit unohtuivat välistä!

10 kommenttia:

  1. Anonyymi6/8/16 20:01

    Haa, tuon kammottavan kirjan alkuasetelmassa oli paljon samaa kuin taannoin lomalla keskenjättämässäni. Eli nythän selvisi syy, miksen vaan kertakaikkiaan saanut sitä luettua. -L- ps. Siemennäkkileivän reseptiä kaipailen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti oli kuulemma täältä:
      http://gluteenitonmuumimamma.fi/leivat/paras-gluteeniton-nakkileipa/

      Taivaallisen hyvää!

      Poista
    2. Muuten, E antoi sellaisen vinkin, että taikinan saa helpoimmin levitettyä leivinpaperille, kun laittaa toisen leivinpaperin päälle ja silittelee taikinan tasaiseksi sen läpi. Päälimmäinen paperi lähtee helposti irti, koska taikinassa on öljyä.

      Poista
  2. Yllättävää että tuollainen on ilmestynyt vasta 2016. Jotenkin se kuulosti niin 70-lukulaiselle! Urheaa, että jaksoit lukea loppuun asti.
    Nyt näkkärireseptiä tsekkaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti sellaisiakin lukijoita vielä löytyy, jotka savat kiksejä naisen avuttomuudesta, tiedä häntä.

      Kokeilin näkkäriteseptiä tänä aamuna, onnistui tosi hyvin!

      Poista
  3. Vielä häiriköin blogiasi kiittämällä reseptistä ja (ylläripylläri) antamalla kirjavinkin. Luepa Kirsti Ellilän Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin. -L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kiinnostavalta! Kävin heti lukemassa kirkan kuvauksen kustantajan sivuilla. Listalle menee!

      Poista
    2. Siis kirjan! Hah, lapsuuden idolini pyrkii kirjoitusvirheiden muodossa esiin.

      Poista
  4. Oli pakko tarkistaa tämä viime tapaamisemme jälkeen: mesiangervon hedelmä on pähkylä eikä kota. Pähkylä on yksisiemenen ja aukeamaton hedelmä. Kota on useampisiemeninen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, niinpä tietenkin. Eihän sen kokoisiin hedelmiin montaa siementä mahtuisikaan. Paitsi jos olisivat kokoa unikonsiemen. Kiitokset korjauksesta!

      Poista