torstai 14. heinäkuuta 2016

Antikvariaatissa


Aika harvoin ostan kioskikirjallisuutta uutena.  Useimmat opukset ostan antikvariaateista, joita nykyisin on valitettavasti yhä vähemmän ja vähemmän.  Nettihuutokaupassa olen tehnyt ostoksia, kun olen etsinyt tietyn kirjailijan tuotoksia Kerran hankin huuto.net:stä edullisesti 80-luvun harrikoita kahden pahvilaatikollisen satsin.  Lähikirjastossani on niin kutsuttu "vie mennessäs, tuo tullessas" -hylly, josta hyvällä tuurilla löytyy aarteita.  Sinne vien itsekin valtaosan lukemistani pokkareista, eivätkä ne koskaan siellä kauaa vanhene.  Joskus saan myös kavereilta kirjoja, mikä onkin parasta, koska ne tulevat suositusten kera.

Tänään pääsin lomamatkallani käymään joensuulaisessa puodissa nimeltä Antikvaarinen kirjakauppa Ari Santala.  Se oli harrikoiden ystävälle kuin karkkikauppa!  Päätin testata sekä ulkomaisia että kotimaisia sarjoja ennakkoluulottomasti, ja sainkin kokoon melkoisen läjän.  Tiedoksi kiinnostuneille, että kauppa sijaitsee osoitteessa Suvantokatu 8, vain kivenheiton päässä toisesta divarista samalla kadulla (Suvantokatu 12).  Tuo Antikvariaatti Kirjava satama ei vain ollut aamutuimaan auki, joten se jäi tällä kertaa kokematta.


Kirjat olivat divarissa oikeassa osastossa, mutta muuten aivan sikin sokin sekaisin.  Kyllä kovasti teki mieleni ryhtyä järjestämään niteitä sarjoittain ja niiden sisällä kirjailijoiden mukaan aakkosjärjestykseen (rakastan aakkosjärjestystä!).  Mutta hillitsin itseni taidokkaasti välttääkseni pahoja katseita. 

Olin sangen tyytyväinen päivän saaliiseen, ja vielä karkkina kakun päälle varmistui, että  saan nettihuutokaupasta vielä kaksi Lilian Peaken romaania.  Kirjailijoista Liltsu nimittäin johtaa tällä hetkellä sydäntilastoani keskiarvolla 3,75.  Hurraa!

5 kommenttia:

  1. Vanhaa tuttua Hertta-sarjaa joukossa!

    VastaaPoista
  2. Niitä oli enemmänkin, mutta otin nyt vain yhden kokeeksi. Saat sen mun jälkeen, jos haluat.

    VastaaPoista
  3. Kiitos mutta mulla täyttyi Hertta-kiintiö jo joskus 80-luvulla :)

    VastaaPoista
  4. Haha! Tarkkaile postiasi! ;)

    VastaaPoista
  5. Ou nou! :) Noh, parhaitenhan noita ehtii lukea juuri sateisena kesäviikkona..

    VastaaPoista