keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ikkunaprinsessa


Nimi: Ikkunaprinsessa
Kirjailija: Saila Valonen
Ilmestynyt: 1998
Sarja: Nyyrikki, Lahjalukemisto
Sivumäärä: 66
Arvio:    
Pari: Riina Rantanen (perushoitaja) & Pasi Pitkänen (lääkäri)
Tapahtumapaikka: Nimeämätön pikkukaupunki, Suomi

Riina ja Pasi ovat juuri menneet kihloihin.  Riinan kuvankaunis pikkusisko Rosie on vienyt tähän mennessä kaikki Riinan poikaystävät.  Nyt Rosiella on kuitenkin oma mussukka, ja Pasi vakuuttaa olevansa pelkästään Riinan pauloissa.  Rosien parisuhteen käy kuitenkin köpelösti, ja hän kaipaa miehistä huomiota.

Öitsimään?

Päätin laajentaa lukemistoani enemmän Harlequin-kustantamon ulkopuolelle.  Kotimainen chick lit on ollut minulle lähes valloittamatonta aluetta, joten nyt valitsin rohkeasti kirjaston ilmaishyllystä löytyneen Nyyrikin.

Verrattuna harlekiinihuttuun, kotimaahan sijoittuva tarina ei tuntunut yhtä sadunomaiselta, vaan suomalaisini nimineen ennemminkin arkiselta.  Se oli kuitenkin virkistävää vaihtelua, ja kieli sisälsi ilmaisuja, joita ei käännösromaaneissa näe koskaan.  Luontoakin eri vuodenaikoina oli kuvailtu ihanan suomalaiseen tyyliin runsaasti lajeja luetellen.


Nyyrikissä käsiteltiin raadollisempia asioita kuin mihin olen tottunut käännösharrikoissa.  Pääparin onnen esteenä oli miehen uskottomuus, ja rakkaussuhteen ruodinnan lisäksi toinen iso teema oli sisarkateus.  Tämä ei siis ollut kirjallisuutta aivan sieltä kevyimmästä päästä, joten marraskuun synkeyden aikaan olisin ehkä suonut vähemmän sydämiä.  Mutta nyt omaksi yllätyksekseni 3/5. 

Suomineito on suuttuessaan jokseenkin sähäkkä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti