sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Vuorovesi laskee

Vuorovesi laskee
Minua viehättävät nuo 80-luvun alun Harlekin-romaanien kollaasimaiset pyöreät kansikuvat.  Tyylikkäitä.  Tämän kirjan kannen värimaailma on erityisen herkullinen: kuin hedelmäpommijogurttia turkoosilta Teema-lautaselta!

Nimi: Vuorovesi laskee
Kirjailija: Janet Dailey
Alkuteos: Tidewater Lover
Ilmestynyt: 1980
Sarja: Harlekin N:o 104
Sivumäärä: 155
Arvio:    
Pari: Lacey Andrews (sihteeri) & Cole Whitfield (liikemies)
Tapahtumapaikka: Virginia, Yhdysvallat


Tarina alkaa siitä, kun Lacey lupaa vahtia serkkunsa ja tämän miehen merenrantahuvilaa heidän lomamatkansa ajan. Sopimuksesta tietämättä mies on järjestänyt samaan tehtävään ystävänsä Colen.  Vahdit tapaavat yllättäen yön pimeydessä, ja luulevat toisiaan murtovarkaiksi. Tilanteen selvittyä kumpikaan ei halua luopua kahdesta viikostaan Atlantin äärellä, ja niinpä he molemmat jäävät taloon.  Kuten lukija jo arvaa, monenlaisia kipinöitä alkaa lennellä Laceyn ja Colen välillä.  Klassinen pahis, ex-kihlattu Monica tulee hämmentämään soppaa jo pariskunnan tuttavuuden alkumetreillä, mutta lopulta hänestä päästään eroon ja väärinkäsitykset oiotaan.  Mutta ei sen enempää juonipaljastuksia!


 

Parasta kirjoissa ovat ne romanttiset kohdat, joita lukiessani pidättän hengitystäni ja sydänalassa on pakahduttava tunne.  Sitten huokaisen onnellisena ja luen kohdan vielä kerran uudestaan.  Tässäkin opuksessa oli pari sellaista kohtaa.  Mutta voi, miten voi yksi väärin valittu sana turmella kauniin hetken!  Tässä tapauksessa syyttävä sormi osoittaa kirjailijan sijasta kääntäjää, ja toruu sanan "töllöttää" käytöstä.  Miksi ei "katsoa", "tuijottaa" tai vaikka peräti "mulkoilla"?  Oi, en voi kuin päätäni puistella!


Kaiken kaikkiaan keskitason harrikka, kolme sydäntä viidestä.  Annan Daileyn Janetille vielä uudenkin mahdollisuuden!  

3 kommenttia:

  1. Anonyymi3/7/16 12:09

    Oi, ihanan kuuloinen juonikuvio. Heti rupesi tekemään mieli lukea tuo romanssi. Miksi vain 3 sydäntä viidestä?

    VastaaPoista
  2. Kolme on sellainen perusharrikan arvosana. Neljässä pitää olla jotakin erityistä, viidessä sitäkin enemmän. Jos laitat osoitetiedot sähköpostiini, niin lähetän sen sinulle!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi3/7/16 14:44

    Ok. Kiitos. Perusharrikka kelpaa kyllä aina! Laitan sen sitten luettuani eteenpäin seuraavalle lukijalle.

    VastaaPoista