maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kapua kaikille vuorille


harlekin
Vuorikuva taustalla kirjasta Maapallo - ihmeiden planeetta (Kustannus Oy Forma, 1990)

Nimi: Kapua kaikille vuorille
Kirjailija: Lilian Peake
Ilmestynyt: 1992
Sarja: Harlekin Romantiikkaa N:o 654
Alkuteos: Climb Every Mountain (1989)
Sivumäärä: 156
Arvio:    
Pari: Miranda Palmer (sihteeri / kuvataiteilija) & Wade Bedford (sotatoimittaja)
Tapahtumapaikka: Lontoo, Iso-Britannia / Zermatt, Sveitsi


Wade on kuuluisa sotatantereiden tv-toimittaja, jota rasittavat häntä palvovat naislaumat.  Hänen tätinsä rouva Faringdonin kaikki edelliset sihteerit ovat langenneet Waden jalkojen juureen, ja siksi rouva Faringdon asettaa ehdon uudelle apulaiselleen: tällä on oltava aviomies, tai vähintäänkin sulhanen ollakseen immuuni Waden viehätysvoimalle.  Miranda tarvitsee kipeästi töitä, joten hän hätäpäissään väittää olevansa kihloissa ystävänsä veljen kanssa.  Rouva Faringdon matkustaa Mirandan kanssa työskentelemään Sveitsiin Waden loma-asunnolle.  Asiat mutkistuvat, kun Wade kehottaa Mirandaa kutsumaan sulhasensa luokseen.


Valitsin tämän kirjan saadakseni antaa kerrankin vähän enemmän sydämiä arvosteluun.  Mutta lienenkö viime aikoina lukenut makeaa sielun täydeltä, kun ei Lilianinkaan romaani iskenyt tällä kertaa sen kummemmin?

Kirjan nimi on sikäli hauska, että se viittaa toiseen romanttiseen teokseen, nimittäin Sound of Music -musikaaliin.  Sen tapahtumat sijoittuvat myöskin alppimaisemiin, tosin Itävallan puolelle, ennen kuin päähenkilöt lopulta pakenevat natseja vuorten yli Sveitsiin.  Musikaalin kappale "Climb Ev'ry Mountain" kehottaa tavoittelemaan unelmiaan.  Wade on kirjassa Felicityn kaukainen unelma, mutta ei hän sitä varsinaisesti yritä tavoitella.  Onneksi Wade on sentään toimeliaampi, ja häntä saammekin kiittää onnellisesta lopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti