sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Euroopan keksityt kuningaskunnat

Eurooppalaiselle kirjailijalle tuskin tulisi mieleekään lisätä maanosaamme ylimääräisiä valtioita, mutta Amerikkalaiset harrastavat sitä enemmänkin.  Siellä päin harva tuntee Euroopan maantietoa muutenkaan, joten muutama pieni monarkia sinne tai tänne ei tunnu missään.  Itselläni heittäytyminen koko sielustani fiktiivisten kuninkaallisten rakkaustarinoihin  tuottaa lieviä vaikeuksia, mutta toisaalta saan niistä erityistä hupia.

Kuvitteellisia kääpiövaltioita luotsaa kuningas tai ruhtinas, jonka jälkikasvu päätyy heilastelemaan tavallisten punaveristen kanssa.  Joskus prinsessa on paossa ahdistavaa hovielämää törmätessään tulevaan ylkäänsä.  Joskus prinssi kohtaa jonkun liekehtiväsilmäisen sisupussin, ensimmäisen ihmisen, joka kohtelee häntä tavallisena ihmisenä.  Lopulta linnoissa tanssitaan satuhäitä.

Aiemmin lukemissani kirjoissa maat on sijoitettu aina turkoosina hohtelevan Välimeren rannalle, maisemakuvauksista päätellen jonnekin Balkanin niemimaalle. Sitten törmäsin poikkeukseen. Olinkin juuri ajatellut, että enpä ole aikoihin tullut lukeneeksi kuninkaallisten seikkailuja, kun käsiini eksyi seuraava opus...

hääpuku
Klassinen kampauksesta karannut suortuva.

Nimi: Perheen musta lammas
Kirjailija: Martha Shields
Alkuteos: Blacksheep Prince's Bride
Ilmestynyt: 2003
Sarja: Harlequin romantiikka
Sivumäärä: 156
Arvio:   

Pari: Rowena Wilde (hovinainen) & Jake Stanbury (jonkun sortin prinssi)
Tapahtumapaikka: Edenbourgin saarivaltio (!!!)


Tarina alkaa siitä, kun kuninkaantytär Isabelin uskottu hovinainen Rowena on aloittanut uuden työnsä yksinhuoltajaprinssi Jaken lapsenhoitajana.  Kuningas on kidnapattu, ja kuninkaan veljenpoika, vakituisesti Yhdysvalloissa asuva Jake, on pääepäily.  Hän on kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä, ja hänen uskotaan pyrkivän valtikkaan kiinni.  Rowenan todellinen tehtävä on vakoilla Jakea, ja etsiä todisteita häntä vastaan.  Rowenan tutustuessa uuteen työnantajaansa hänen ajatuksensa Jaken syyllisyydestä hälvenevät, ja tilalle tulee vallan toisenlaisia tunteita.  Prinssikään ei ole immuuni Rowenan kullanväristen (!) silmien lumolle.  Mutta miten käykään, kun Jake saa tietää Rowenan vakoilleen häntä?


Minua riemastutti suuresti suuresti Edenburgin saarivaltion sijainti:  Pohjanmeressä Englannin ja Saksan välissä!  Selvitystä oli tehty myös kuningaskunnan historiasta ja liitetty se jopa toiseen maailmansotaan.  Seloistin kuviota puolisolleni, ja hän kommentoi yltiöromanttiseen tyyliinsä: "Siinä on kyllä sieniä syöty!"



"Perheen musta lammas" on osa useamman tarinan sarjaa "Stanburyn kruununperilliset".  Tämä oli ilmeisesti joku väliosa, koska kuninkaan sieppaus oli tapahtunut jo aiemmin, mutta kuningasta ei vielä löydetty, eikä syyllinen selvinnyt (tosin epäilen Jaken veljeä Lukea).  Irrallisena muista kertomuksista juoni tuntui vähän puuttelliselta.  Siksi vain kaksi sydäntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti